F.P.      40.L’activitat cerebral.   E.I.       Tecnologia        R. Rafanell        22/10/76

 

De forma simplificada, podem admetre dues formes d’activitat cerebral, respecte al coneixement:

 

            Treball sensorial: Per mitja dels sentits.

            Treball racional:   Per mitja del raonament.

 

El que es coneix per sentit comú, ni es sentit ni es comú:

 

Hem d’admetre que no es mes que una limitació del raonament, per conèixer el que es i envolta la realitat.

 

Formació del cervell humà: Es reprodueix tot el cicle històric evolutiu. De celula eucariota a homo sapient, en quatre etapes.

 

         De eucariota a peix: Es forma el tronc cerebral en el que s’allotgen les funcions automàtiques corporals.

Respiració; Digestió; etc.

 

         De peix a rèptil: Es formen i instal·len els instints.

            Control territorial; Lluita; Fugida; etc.

 

         De rèptil a mamífer: Es formen el que seran les emocions.

Sensualitat; Amistat; Socialització; etc.

 

         De mamífer a homo: Apareix el pensament analític.

            Llenguatge; Lògica; Previsió de futur; etc.

 

D’aquesta formació – transformació – històrica, n’han quedat coses com els diferents tipus de sang, - A. B etc. – incompatibles entre ells. en una transfusió clínica.

També poden manifestar-se com a incompatibles, en la fecundació. En aquest cas es convenient consultar el metge – en molts països es obligatori per obtenir la llicencia matrimonial – per el possible risc de mort infantil, per incompatibilitat sanguínia de la parella.

 

Els biòlegs han descobert que a cada grup sanguini, l’hi correspon un cert tipus preferent d’alimentació, corresponent a la que era habitual en el seu temps històric, durant la evolució. I que certs aliments, també seran incompatibles amb el seu tipus de sang.

Nota:    Tot això no te res a veure amb limitacions de tipus religiós. La culpa de que gran part de l’Àfrica musulmana no mengi porc, te el seu origen en la triquina: Bactèria que es va originar una plaga amb gran quantitat de morts, en el Nord d’Àfrica

            I com quasi sempre que topem amb el que ens es desconegut, la culpa es nostre i la topada amb un càstig del deu de torn. En aquest cas, un càstig d’Alá.

 

Amb la qüestió del menjar, sembla que no cal preocupar-se masa per triar i escollir: Disposem de mes

de 4 000 formes d’aliment completament compatibles i només uns 40 poden manifestar problemes en certs casos. Un cas clàssic, es el de persones – ciliacs – que no suporten certs components de cereals i/o farines. En cas de dubtes o d’extrema necessitat, recordeu el consell d’un clínic, de  que:

 

            Dels que mengen algun en queda. Els no mengen es moren tots.

 

Parlem de metges:  Per poc ofici que tingui, sempre sabrà mes de com funciona la “cosa”, un metge que un curandero. La comparació ja es per ella mateixa, ofensiva per els que creiem en la superioritat de la racionalitat sobre la càbala. Pro avui dia s’estén la irracionalitat a traves de tarot, la videncia, etc, que impunement, es converteixen en una plaga nacional.

Es complementa amb l’ignorancia i te un bon cultiu en la Televisió. Per allò que:

 

Una imatge val per mil paraules.

 

 Si vos creieu aquesta bestiesa, tanqueu el so del televisor: D’imatges en tindreu 25 per segon o sigui unes 90 000 per hora. De paraula cap. I a veure que en traieu en clar.